Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copii din 11 grădinițe s-au întrecut în faza județeană a concursului de educație rutieră ”Suntem mici, dar circulăm corect”
Poliția Satu Mare  - Vineri, 31 Mai 2024

Miercuri, 29 mai, la Grădinița cu Program Prelungit 14 Mai din municipiul Satu Mare a avut loc faza județeană a concursului de educație rutieră „Suntem mici, dar circulăm corect”, cel mai important eveniment de acest fel destinat preșcolarilor.

Echipaje formate din câte 2 copii, care au câștigat fazele zonale ale concursului desfășurate în urmă cu o săptămână, au reprezentat cu succes grădinițe din Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și Tășnad, etalând cunoștințe vaste despre circulația rutieră și modul de comportare a copiilor în calitate de pietoni, pasageri sau bicicliști.

În organizarea și desfășurarea concursului „Suntem mici, dar circulăm corect”, aflat în acest an la cea de a XV-a ediție, au fost implicați polițiști din structurile de siguranță școlară, respectiv prevenire, ale Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, care au pregătit pentru etapa județeană două probe, una  teoretică și  una practică.


Copiii au dovedit cunoștințe temeinice de circulație rutieră, rod al unei pregătiri foarte bune din partea educatoarelor și părinților. Juriul a fost provocat să stabilească un clasament, care reflectă atât învățarea și exersarea unor concepte și reguli de bază, cât și capacitatea copiilor de a se exprima în public și de a colabora în echipă, acest exercițiu fiind deja un pas important în dezvoltarea unor abilități de viață.

În urma efortului depus de micii grădinari, dar și de cei care i-au format, juriul a stabilit următorii câștigători:

  • Locul 1 – Grădinița cu Program Prelungit 14 Mai- Structura Botizului ;
  • Locul 2 – Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Tășnad;
  • Locul 3 - Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată
  • Mențiune - Grădinița cu Program Prelungit nr.11.

De asemenea, concursul a avut și o secțiune artistico-plastică, cu participare interjudețeană. Clasamentul la această secțiune a fot următorul:

  • Locul 1 – Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Negrești-Oaș;
  • Locul 2 – Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Carei;
  • Locul 3 - Grădinița cu Program Prelungit Dumbrava Minunată;
  • Mențiune - Grădinița cu Program Prelungit nr.1 Negrești-Oaș.

Organizatorii felicită toate echipajele participante a căror pregătire temeinică este rezultatul muncii susținute la grupă a educatoarelor implicate, dar și a părinților care înțeleg că preocuparea pentru siguranța copilului în trafic este esențială pentru viața și sănătatea celor mici.

294 vizite
Distribuie pe